Το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκίνησε το 1997 τη λειτουργία του πρώτου σπιτιού φιλοξενίας για τα παιδιά σε κίνδυνο με σκοπό την αποφυγή της ιδρυματοποίησής τους και την ομαλή τους επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Πρόκειται για παιδιά που από τους πρώτους μήνες της ζωής τους εγκαταλείφθηκαν, παραμελήθηκαν ή κακοποιήθηκαν και οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι έπρεπε να αφαιρεθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στα Σπίτια Φιλοξενίας του Χαμόγελου τα παιδιά αυτά έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν έξω από τα Ιδρύματα, μέσα σε μια νέα «οικογένεια», να φοιτήσουν στα σχολεία και τα φροντιστήρια της περιοχής του Σπιτιού που διαμένουν, να συμμετέχουν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σε σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, να παίξουν, να γιορτάσουν, να σπουδάσουν, να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, να εργαστούν.

Να ζήσουν μια ζωή μέσα στην κοινωνία και όχι έξω από αυτή.

Τα σπίτια δεν λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και οι πόροι για την κάλυψη των πολλών και διαφόρων αναγκών των παιδιών προέρχονται από την ιδιωτική πρωτοβουλία, από εκδηλώσεις και από την προσφορά εταιριών.

Σήμερα, στα 9 Σπίτια Φιλοξενίας του Χαμόγελου του Παιδιού μεγαλώνουν 268 παιδιά και ο αριθμός δυστυχώς ολοένα αυξάνεται.

Advertisements