The Recipes

ΟΡΕΚΤΙΚΟ

ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΒΟΥΡΟΨΙΧΑΣ

Για τη γέμιση:

  • 3 σφιχτά βρασμένα ασπράδια αυγών ψιλοκομμένα
  • 30gr τυρί κρέμα (Philadelphia)
  • 10gr μαγιονέζα
  • 15gr ψιλοκομμένη κάππαρη
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (αρκετό για να πάρει γεύση)
  • 40gr ψιλοκομμένη καβουρόψιχα
  • Αλάτι και πιπέρι

Ανακατεύετε όλα τα παραπάνω μαζί.

Για τα καπνιστά σφαιρίδια ψαριών:

  • 80gr καπνιστή ιππόγλωσσα (halibut) σε φέτες
  • 80gr καπνιστός τόνος σε φέτες
  • 80gr καπνιστός σολομός σε φέτες
  • 120gr γέμιση

Απλώστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης σε μία επιφάνεια εργασίας. Τοποθετείστε το καπνιστό ψάρι πάνω στη μεμβράνη και σχηματίστε κύκλους 20gr με κάθε ψάρι (βεβαιωθείτε ότι οι φέτες ψαριού επικαλύπτονται ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κενά). Κόψτε την πλαστική μεμβράνη γύρω από τα κυκλικά κομμάτια ψαριού σε τετράγωνο σχήμα αφήνοντας περίπου 5cm χώρο από τις άκρες του ψαριού. Τοποθετείστε 10gr γέμισης στο κέντρο κάθε κύκλου. Πιάστε τις τέσσερις γωνίες της μεμβράνης και ενώστε τες, ώστε να σχηματίσουν ένα πουγκί. Αρχίστε να το στρίβετε μέχρι να σχηματιστεί μια σφαίρα. Τοποθετείστε τις στο ψυγείο.

Για την γαρνιτούρα:

  • 40gr λευκό ραπανάκι
  • 30gr κόκκινο ραπανάκι
  • 40gr πίκλες
  • 30gr φυλλαράκια ρόκας (baby rocket)

Κόψτε σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος το λευκό ραπανάκι, το κόκκινο ραπανάκι και τις πίκλες. Τοποθετείστε τα όλα μαζί.

Για το dressing:

  • 30gr ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 40ml ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι το λάδι να πάρει πράσινο χρώμα.

Για το τελείωμα του πιάτου: αφού αφαιρέσετε την πλαστική μεμβράνη από τα σφαιρίδια ψαριού, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Γαρνίρετε με το ραπανάκι, τις πίκλες και τα φυλλαράκια ρόκας. Στολίστε το πιάτο σας με πινελιές από το πράσινο λάδι σας.


ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΤΑΝΤΟΥΡΙ, ΠΟΥΡΕ

ΣΕΛΛΙΝΟΡΙΖΑΣ, ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΕΛΛΙΝΟΦΥΛΑ

& ΣΑΛΤΣΑΓΙΑΟΥΡΤΙ-ΜΥΡΩΝΙ

Υλικά για 4 άτομα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ

1. 4 φιλέτα μοσχαρίσια 200γρ το κάθε ένα

2. Πάστα ταντούρι

3. 1 κουταλιά του τσαγιού ελαιόλαδο

4. Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Αλείφουμε τα φιλέτα με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε σχάρα που καίει πολύ για 4 λεπτά σε κάθε μεριά.

Αλατοπιπερώνουμε.

2. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φιλέτα με λίγη πάστα ταντούρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

1. 500ml ζωμός κότας δυνατός

2. 1 αστεροειδής γλυκάνισος

3. 1 κόκκος κάρδαμο

4. 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη

5. 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

6. 100ml κρασί λευκό

7. 20 κόκκους πιπέρι λευκό

8. 200γρ γιαούρτι στραγγιστό φάγε

9. ½ ματσάκι μυρώνι

10. ¼ ματσάκι κόλιανδρο

Εκτέλεση

1. Σε ένα κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το ζωμό μαζί με το κρασί,

το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, ον αστεροειδή γλυκάνισο

και το κάρδαμο μέχρι αυτό να ελαττωθεί στα 150ml

2. Σουρώνουμε το ζωμό σε ένα blender

3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, μυρώνι και κόλιανδρο και κτυπάμε

για 20 δευτερόλεπτα στη γρήγορη ταχύτητα

4. Αλατοπιπερώνουμε

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΣΕΛΙΝΟΦΥΛΛΑ

300ml μπύρα

150gr αλεύρι

50gr corn flour

25gr baking powder

1gr καυτερή πάπρικα

αλάτι

40 φύλλα σέλινο

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τη μπύρα, με το αλεύρι, το corn flour,  τo baking powder, την πάπρικα και το αλάτι για να φτιάξουμε ένα κουρκούτι.

Προσοχή, δεν τοανακατεύουμε πολύ.

2. Κρατάμε το κουρκούτι σε μπεν μαρι πάγου για να παραμείνει κρύο

3. Αλείφουμε τα σελινόφυλλα, ελαφριά με το κουρκούτι, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τα τηγανίζουμεσε φριτέζα στους 150°c

και από τις 2 μεριές μέχρι να σταματήσουν τα φύλλα να τσιτσιρίζουν

4. Μεταφέρουμε τα φύλλα σε απορροφητικό χαρτί και τααλατίζουμε ελαφριά

5. Τα κρατάμε σε ένα ξηρό μέρος

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ

1 σελινόριζα

1 μήλο πράσινο

1 λίτρο γάλα

150-200γρ βούτυρο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους και σε μια κατσαρόλα την καλύπτουμε με γάλα και τη βράζουμε για περίπου 30λεπτά

2. στα 20 λεπτά κόβουμε το μήλο σε κυβάκια και το προσθέτουμε και αυτό στο γάλα.

Το γάλα μας θα κόψει. Μην ανησυχείτε.

3. Σουρώνουμε τη σελινόριζα μαζί με το μήλο και τα πατάμε για να βγάλουν τα υγρά τους

4. Χτυπάμε το μείγμα στο thermomix για περίπου 20 λεπτάπροσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο

5. Αλατίζουμε

Αφού έχετε περάσει 200 ώρες στην κουζίνα προσπαθώντας

να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ήρθε η ώρα να τη

συναρμολογήσετε – ο Θεός μαζί σας!

1. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε το φιλέτο που μόλις έχετε ψήσει.

2. Αλείφετε από πάνω όπως είπαμε την πάστα ταντούρι και δίπλα του τοποθετείτε τη σελινόριζα και από πάνω τα τηγανητάφύλλα.

3. Περιχύνετε γύρω γύρω με σάλτσα



ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

ΣΦΑΙΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ

–       500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

–       500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

–       250 γρ. γάλα

–       βατόμουρα για τη γέμιση

–       σοκολατένιες φόρμες για γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

Γεμίζουμε τη μια φόρμα με σοκολάτα, αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετούμε πάνω απ’ αυτή βατόμουρα. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε μια λαμαρίνα, πιέζουμε το κάτω μέρος της μιας φόρμας ελαφρώς για να λιώσει και κολλάμε με τη γεμισμένη σφαίρα. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ρίχνουμε πάνω απ’ αυτή ζεστή σώς σοκολάτας.

ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

–       250 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

–       250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατά προτίμηση, ομοιογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός για να αποκτήσουμε μία λεία σως.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s